14 februari: Meditatie met de Bijbel

14.02.2018 20:00
Europe/Brussels

Al meerdere keren uitgeprobeerd binnen de CBB. Om de lezing uit de Bijbel tijdens de eerste zaterdagvieringen nog meer draagkracht te geven, komen we twee weken voor de eerste zaterdagviering telkens op woensdag samen en bespreken een van de lezingen van dat weekend binnen het kerkelijk jaar. Wij gebruiken de methode van de contemplatieve dialoog, waardoor dit initiatief kans maakt tot uitwisseling in een eerder beschouwende sfeer.
Belangstellende van waar ook, ieder is welkom. Je mag je Bijbel meebrengen.
De volgende maal sluit de meditatie aan op de aswoensdagviering van 14 februari (welke aanvangt om 19 uur). De meditatie zelf begint dan om 20 uur!
Wij lezen en bemediteren uit het evangelie van Johannes 2, 13-25
Waar? In het Romerohuis Rijweg 110 B te Puurs.

transitie

grotegeld

gastvrijegemeente

waar we de mosterd halen

Ideetje/weetje

'In ons kapitalistische systeem zit een weeffout: alle rijkdom komt in handen van een relatief klein groepje mensen terecht. Dat groepje, dat steeds meer land, bedrijven en grondstoffen bezit, is erbij gebaat dat de anderen consumeren. In plaats van die anderen meer salaris te geven om die consumptie te betalen, lenen zij hen geld uit - tegen rente. Zo vergroten zij hun eigen rijkdom, terwijl de rest meer schulden opbouwt. Dat systeem explodeert nu.'
Paul Jorion in De Standaard

De Wereld Morgen

Israël koloniseert, dexia financiert